Vinsanto

Τύπος

Φυσικώς Γλυκύς Λευκός Οίνος

Κατηγορία

Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως Σαντορίνη

Ποικιλίες

Ασύρτικο 85% - Αηδάνι 10% - Αθήρι 5%

Αμπελώνας: Ο τρύγος ξεκινάει στα τέλη Αυγούστου όταν τα σταφύλια είναι στο επιθυμητό στάδιο ωρίμασης (14-15Be). Οι αμπελώνες είναι κυρίως στο νότιο κομμάτι του νησιού.

Οινοποίηση: Ακολουθούνται οι παραδοσιακές τεχνικές οινοποίησης. Τα σταφύλια λιάζονται για 10-15 μέρες για να συμπυκνωθούν τα σάκχαρά τους. Η ζύμωση πραγματοποιείται με φυσικό τρόπο σε παλαιά ρώσικα δρύινα βαρέλια 1500 λίτρων, όπου έπειτα παλαιώνει για 6 χρόνια.

Χαρακτηριστικά: Πολύπλοκα αρώματα σταφίδας, σύκου, δαμάσκηνου, καραμέλας, μαύρης σοκολάτας και καφέ. Συμπυκνωμένο σώμα με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Συνδυασμοί: Κέικ σοκολάτας, μαύρη σοκολάτα, παγωτό, σιροπιαστά, παλαιωμένα τυριά.

Δυναμικό Παλαίωσης: 20+ χρόνια

Παραγωγή: 3.000 φιάλες

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οινοποιία Γαβαλά

Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη , Ελλάδα

84 700

 +30 22860 82552

info@gavalaswines.gr

Gavalas winery / santorini / wineries

Follow us

  • Facebook
  • Instagram
trip advisor gavalas winery
Wine in Moderation
Book / Κάνε Κράτηση