top of page
Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες
Τύπος
Λευκός Ξηρός Οίνος
Κατηγορία
Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως Σαντορίνη
Ποικιλίες
Ασύρτικο 100%
Αμπελώνας: Παλαιά κλήματα ηλικίας 50+ ετών κυρίως από την περιοχή του Μεγαλοχωρίου.
Οινοποίηση: Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Χρήση άγριων ζυμών με σκοπό να εκφραστούν κυρίως τα ποικιλιακά χαρακτηριστικά. Μακρά ζύμωση έως και 2 μήνες και ωρίμαση με τις οινολάσπες για 6-8 μήνες.
Χαρακτηριστικά: Αρώματα πυρηνόκαρπων και ζύμης πλαισιώνουν την τυπική αλατότητα και ορυκρότητα του Ασύρτικου. Γεμάτο σώμα, κρεμώδης υφή με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση.
Συνδυασμοί: Θαλασσινά, μεγάλα ψάρια και λευκά κρέατα με λιπαρές σάλτσες
Δυναμικό Παλαίωσης: 6+ χρόνια
Παραγωγή: 4.000 φιάλες
Τεχνικά χαρακτηριστικά
bottom of page