top of page
santorini_natural_ferment

Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες

Τύπος

Λευκός Ξηρός Οίνος

Κατηγορία

Προστατευόμενη Ονομασία Προελεύσεως Σαντορίνη

Ποικιλίες

Ασύρτικο 100%

Αμπελώνας: Παλαιά κλήματα ηλικίας 50+ ετών κυρίως από την περιοχή του Μεγαλοχωρίου.

Οινοποίηση: Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Χρήση άγριων ζυμών με σκοπό να εκφραστούν κυρίως τα ποικιλιακά χαρακτηριστικά. Μακρά ζύμωση έως και 2 μήνες και ωρίμαση με τις οινολάσπες για 6-8 μήνες.

Χαρακτηριστικά: Αρώματα πυρηνόκαρπων και ζύμης πλαισιώνουν την τυπική αλατότητα και ορυκρότητα του Ασύρτικου. Γεμάτο σώμα, κρεμώδης υφή με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Συνδυασμοί: Θαλασσινά, μεγάλα ψάρια και λευκά κρέατα με λιπαρές σάλτσες

Δυναμικό Παλαίωσης: 6+ χρόνια

Παραγωγή: 4.000 φιάλες

Τεχνικά χαρακτηριστικά

bottom of page