top of page
katsano_gavalas_winery (1).png

Κατσανό

Τύπος

Λευκός Ξηρός Οίνος

Κατηγορία

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες

Ποικιλίες

Κατσανό 85% - Γαιδουριά 15%

Αμπελώνας: Το Κατσανό και η Γαιδουριά είναι δύο πολύ σπάνιες ποικιλίες οι οποίες καλύπτουν λιγότερο από το 1% του αμπελώνα. Τα σταφύλια συλλέγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στο Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι, ηλικίας άνω των 30 ετών.

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 4-6 ώρες ακολουθούμενη από κλασσική λευκή οινοποίηση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και παραμονή με τις οινολάσπες για 4 μήνες.

Χαρακτηριστικά: Αρώματα λευκών λουλουδιών, πυρηνόκαρπων όπως ροδάκινο και τροπικών φρούτων. Ορυκτότητα και μεταλλικότητα εκφράζονται μέσω της παλαίωσης. Ευχάριστο σώμα με μέτρια οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.

Συνδυασμοί: Σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια ζυμαρικά με απαλές σάλτσες

Δυναμικό Παλαίωσης: 3-5 χρόνια

Παραγωγή: 2.500 φιάλες

Τεχνικά χαρακτηριστικά

bottom of page