Κατσανό
Τύπος
Λευκός Ξηρός Οίνος
Κατηγορία
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες
Κατσανό 85% - Γαιδουριά 15%
Αμπελώνας: Το Κατσανό και η Γαιδουριά είναι δύο πολύ σπάνιες ποικιλίες οι οποίες καλύπτουν λιγότερο από το 1% του αμπελώνα. Τα σταφύλια συλλέγονται από ιδιόκτητους αμπελώνες στο Μεγαλοχώρι και το Ακρωτήρι, ηλικίας άνω των 30 ετών.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 4-6 ώρες ακολουθούμενη από κλασσική λευκή οινοποίηση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και παραμονή με τις οινολάσπες για 4 μήνες.
Χαρακτηριστικά: Αρώματα λευκών λουλουδιών, πυρηνόκαρπων όπως ροδάκινο και τροπικών φρούτων. Ορυκτότητα και μεταλλικότητα εκφράζονται μέσω της παλαίωσης. Ευχάριστο σώμα με μέτρια οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.
Συνδυασμοί: Σαλάτες, θαλασσινά, ψάρια ζυμαρικά με απαλές σάλτσες
Δυναμικό Παλαίωσης: 3-5 χρόνια
Παραγωγή: 2.500 φιάλες