Δελτίο Τρύγου 2019

Η συνολική παραγωγή του νησιού ανήλθε στους 1.300 τόνους - παραμένοντας πτωτική για ακόμα μία χρονιά. Συγκεκριμένα , παρατηρήθηκε πτώση περίπου 50% σε σχέση με την μέση παραγωγή του νησιού.

Η έναρξη του τρύγου για το οινοποιείο μας έγινε στις 10 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 27 Αυγούστου.  

Κλιματολογικές Συνθήκες

Χειμώνας: Ο χειμώνας ήταν ήπιος με την  μέση θερμοκρασία να είναι  12-14° C.  Οι συνολικές βροχοπτώσεις ανήλθαν στα 550mm κατά την καλλιεργητική περίοδο.

Άνοιξη:  Δυνατοί άνεμοι παρατηρήθηκαν κατά την φάση της έκπτυξης οφθαλμών και της άνθησης, οι οποίοι προκάλεσαν μεγάλη ζημιά και πτώση στην φετινή παραγωγή. Οι πιο δυνατοί άνεμοι παρατηρήθηκαν στις αρχές Απριλίου και Μαίου.

Καλοκαίρι: Οι θερμοκρασίες ήταν στα συνηθισμένα επίπεδα για την περίοδο με μέση θερμοκρασία 26-29° C.

Χρονολόγιο Τρύγου

11 -12/ 8 : Κατσανό , Αθήρι, Βουδόματο , Μαυροτράγανο

12-20/8: Ασσύρτικο

24-27/8:Αηδάνι

25-27/8: Μαντηλαριά

28 Σεπ 2019

Οινοποιία Γαβαλά

Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη , Ελλάδα

84 700

 +30 22860 82552

info@gavalaswines.gr

Gavalas winery / santorini / wineries

Follow us

  • Facebook
  • Instagram
trip advisor gavalas winery
Wine in Moderation
Book / Κάνε Κράτηση