Αηδάνι

Τύπος

Λευκός Ξηρός Οίνος

Κατηγορία

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες

Ποικιλίες

Αηδάνι 100%

Αμπελώνας: Το Αηδάνι είναι η δεύτερη πιο γνωστή ποικιλία του νησιού. Αμπελώνες στο Ακρωτήρι με την ηλικία να ξεπερνά τα 50 έτη.

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 3-5 ώρες, η οποία ακολουθείται από κλασική λευκή οινοποίηση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωρίμαση με τις οινολάσπες για 4 μήνες.

Χαρακτηριστικά: Ανθικά αρώματα γιασεμιού συνοδεύουν ​τον φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας. Ελαφρύ σώμα με μέτρια οξύτητα και μέτρια επίγευση.

Συνδυασμοί: Ψητά λαχανικά, σαλάτες και μικρά ψάρια.

Δυναμικό Παλαίωσης: 2-3 χρόνια

Παραγωγή: 2.500 φιάλες

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οινοποιία Γαβαλά

Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη , Ελλάδα

84 700

 +30 22860 82552

info@gavalaswines.gr

Gavalas winery / santorini / wineries

Follow us

  • Facebook
  • Instagram
trip advisor gavalas winery
Wine in Moderation
Book / Κάνε Κράτηση