top of page
xenoloo_gavalas_wines.png

Ξενόλοο

Τύπος

Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Κατηγορία

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες

Ποικιλίες

Μαυροτράγανο 50% - Μαντηλαριά 45% - Αθήρι 5%

Αμπελώνας: Τα σταφύλια προέρχονται από τις περιοχές Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι και Πύργος. Η λέξη 'ξενόλοα΄ σημαίνει ξενικός και οι ντόπιοι την χρησιμοποιούσαν για να περιγράψουν τις ποικιλίες πέρα από το Ασύρτικο.

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 8-10 ώρες. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Χαρακτηριστικά: Αρώματα κερασιού και μούρων συνοδεύονται από φυτικά χαρακτηριστικά. Ευχάριστο σώμα με μέτρια οξύτητα και μαλακές τανίνες.

Συνδυασμοί: Κεφτεδάκια, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, κοκκινιστά, πίτσα

Δυναμικό Παλαίωσης: 3-5 χρόνια

Παραγωγή: 5.000 φιάλες

Τεχνικά χαρακτηριστικά

bottom of page