Ξενόλοο

Τύπος

Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Κατηγορία

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες

Ποικιλίες

Μαυροτράγανο 50% - Μαντηλαριά 45% - Αθήρι 5%

Αμπελώνας: Τα σταφύλια προέρχονται από τις περιοχές Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι και Πύργος. Η λέξη 'ξενόλοα΄ σημαίνει ξενικός και οι ντόπιοι την χρησιμοποιούσαν για να περιγράψουν τις ποικιλίες πέρα από το Ασύρτικο.

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 8-10 ώρες. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Χαρακτηριστικά: Αρώματα κερασιού και μούρων συνοδεύονται από φυτικά χαρακτηριστικά. Ευχάριστο σώμα με μέτρια οξύτητα και μαλακές τανίνες.

Συνδυασμοί: Κεφτεδάκια, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, κοκκινιστά, πίτσα

Δυναμικό Παλαίωσης: 3-5 χρόνια

Παραγωγή: 5.000 φιάλες

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οινοποιία Γαβαλά

Μεγαλοχώρι, Σαντορίνη , Ελλάδα

84 700

 +30 22860 82552

info@gavalaswines.gr

Gavalas winery / santorini / wineries

Follow us

  • Facebook
  • Instagram
trip advisor gavalas winery
Wine in Moderation
Book / Κάνε Κράτηση