Πόστα

posta

Τύπος

Λευκός Ξηρός Οίνος

Κατηγορία

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες

Ποικιλίες

Ασύρτικο 60% - Μονεμβασιά 40%

Αμπελώνας: Το Ασύρτικο μαζεύεται από νεαρούς αμπελώνες ηλικίας κάτω από 30 ετών από την περιοχή του Μεγαλοχωρίου ενώ η Μονεμβασιά συλλέγεται από την Πάρο.

Οινοποίηση: Κλασσική λευκή οινοποίηση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες και παραμονή με τις οινολάσπες για 3 μήνες.

Χαρακτηριστικά: Αρώματα πράσινου μήλου, εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών. Μέτριο σώμα με μέτρια οξύτητα και ευχάριστη επίγευση.

Συνδυασμοί: Σαλάτες, ζυμαρικά, μικρά ψάρια, ή και μόνο του

Δυναμικό Παλαίωσης: 2-3 χρόνια

Παραγωγή: 7.000 φιάλες

Τεχνικά χαρακτηριστικά